Липса на желание за секс - намалено либидо

Нерядко идва момент във връзката между двама души, когато усещате либидото си намалено. Това не е фатално, но как да го върнете обратно в нормата? Тук ще ви помогнем с няколко съвета.

Либидо

Храни се здравословно!

намалено либидоНаблягай на плодовете и зеленчуците – да, знаем, че е изтъркано. Но помага! Витамините стимулират гениталиите и ги снабдяват с кръв. Друг важен фактор е тютюнопушенето. Откажи цигарите! Те влияят точно по обратния начин като спират кръвообращението в интимната област и убиват твоето либидо. Вместо това се концентрирай върху спорт. Тренирай нещо и бъди относително редовен. Упражненията повишават нивото на ендорфини и съответно желанието за палави моменти. Да не говорим, че ще изгубиш излишни килца и ще станеш една идея по-самоуверен в леглото.

Както вече споменахме в по-предишната ни статия, афродизиаци няма. Но!

Възможно е определени храни да събудят у нас сексуална възбуда, свързана с начина на хранене. Да споменаваме ли как действат бананите? Някои морски деликатеси пък са богати на цинк, от който се произвежда тестостеронът. Защо да не пробвате?

Не прекалявай с алкохола!

Чашка-две – може би, но не и повече. В малки количества алкохолът може да подейства като стимулатор с отпускащ настроението ефект, но ако превишите дозата, ще се получи точно обратното. Не допускай също така депресията да те връхлита. Прави нещата, които обичаш, намери си хоби и се старай да се поддържаш в добро настроение. То е от изключителна важност за желанието за секс, както и за доброто представяне в леглото.

Накрая, но не разбира се на последно място – действай със самочувствие.

Колкото по-самоуверен си, толкова по-активен тигър ще си в секса. Обръщай голямо внимание на себе си – не прекалявай с вредните влияния, с работата, със стреса и нервите. Всички те оказват своето влияние върху сексуалната функция.