Митовете в секса

Митовете в сексаВсички ние се интересуваме от секс. Той непрестанно присъства в живота ни без значение дали го практикуваме лично или не. Сексът е навсякъде. С неговата комерсиализация, населението стана все по-отворено в тази тема, която доскоро беше истинско табу. Вече всички сме информирани и наясно с нещата.

Да развенчаем булото на лъжите!

И все пак – има някои, да ги наречем митове, които са крайно нелепи, но въпреки това продължават да заблуждават хората. Тук ще ви разкрием някои от митовете в секса, за да ви обогатим сексуално, а защо не и културно.

Така например всеки е чувал, че шоколадът или суровите ядки са източници на хормони, които водят до сексуален глад и повишаване на либидото. Да, ама не! Няма научни доказателства, че еди-си-коя храна действа като афродизиак. Ако вие разчитате на плацебо ефекта и се тъпчете с т.нар. „мъжка салата”, състояща се от домати и обилно количество магданоз, това е друг въпрос. Ние обаче не виждаме колко сексуално би могъл да подейства на партньорката ви дъхът на лук или чесън – колкото и да ни ги възхваляват.

Много хора се заблуждават също, че преждевременната еякулация се случва само на младежи и неопитни тийнейджъри. И тук можем да ви оборим, защото се счита, че повече от една четвърт от мъжете в някакъв период от живота си са се сблъсквали с този неприятен проблем. Това важи дори и за мъжете в по-напреднала възраст. Бъдете внимателни и непременно си назначете консултация, тъй като преждевременното свършване може да е симптом на друго заболяване, например на еректилна дисфункция.

Според други бабини деветини ако прекъснете половия акт, бременността не може да се осъществи. Крайно нестабилен метод за контрацепция, бихме казали ние. Дори в течността, която предхожда еякулата, се съдържат достатъчен брой сперматозоиди, които могат лесно да оплодят вашата партньорка. Бъдете внимателни!

Има голяма дискусия по въпроса дали сексуалните фантазии по време на полов акт са вид изневяра. Ние не се ангажираме да отговорим на този въпрос, но ще вметнем все пак, че това е своего-рода мит в сексуалността. Не мислете, че е лошо да фантазирате. В крайна сметка, ние всички правим секс с мозъка, а не толкова с това между краката. Не се чувствайте виновни да си мислете за горещи знаменитости, дори да сте влюбени в гаджето си.

Друг мит е, че след определена възраст желанието за секс намалява. Това не е точно така. Желанието за секс не умира с 50-тте например. Хората продължават да го желаят, но е възможно да изникнат други фактори, които да го намалят до някаква степен. Спете спокойно – дори след 60 все още ще си го искате (а надяваме се и можете!).

Някои си мислят, че мъжете са по-активни сексуално. И това не е съвсем правилно. Дали ще имаме желание за ласки зависи от много фактори, сред които физическото и психическото ни състояние, стресовите влияния и други. Жените също имат нужда от секс, точно както мъжете. Обнадеждаващо, нали?

Виагра
100мг 36 хапчета
Виагра Оригинал ТОП ПРОДУКТ
Цена от лв7.28 за хапче
Циалис
10мг 36 хапчета
Оригинален Циалис ТОП ПРОДУКТ
Цена от лв7.78 за хапче
Левитра
20мг 48 хапчета
Левитра Оригинал ТОП ПРОДУКТ
Цена от лв7.47 за хапче
Прилижи Дапоксетин
30мг 90 хапчета
Цена от лв4.22 за хапче