За храните и секса

Съществуват храни, които ни пречат да бъдем активни сексуално, предупреждават учени. Те допълват още, че захарта е един от основните вредители на тялото. Тя има вредния навик да покачва неестествено бързо енергийното ниво, а впоследствие рязко да го сваля.

За храните и сексаТака внезапно се стига до депресивно състояние, поради нарушение на химическите процеси в мозъка и недостига на ендорфини – хормоните на щастието.

  • Мазните (пържени) храни са основната причина за запушени артерии, които водят до недостиг на кислород в мозъка, а това оказва своето влияние и върху сексуалната функция. Глутенът, който се съдържа основно в тестените изделия, също затруднява стомашните процеси, което от своя страна води до липса на желание за секс.секса
  • Какво да консумираме повече тогава? Наблегнете на морковите, които са богати на витамин А, яйцата (витамин Е), както и на продукти, съдържащи витамин В, който подпомага нервната система, а с това стимулира и възбудата. Това значи повече месо, риба, мляко и картофи. В целината, кивито, чушките, цитрусите пък се съдържат огромни количества витамин С, който е отговорен за кръвообращението (ерекцията).

И накрая един по-необичаен съвет – ако имате телевизор или компютър в спалнята, разкарайте ги, тъй като се счита, че те поглъщат сексуалната енергия в хората. Оставете само най-необходимото, за да си прекарате добре в секса.